Organisator

Stichting Battle4Kids
Telefoon
06 5248 6557
Email
info@buddyrun.nl

Locatie

Hummelo, Nederland
Hummelo, Nederland
rick300x250

Datum

zondag 03 oktober 2021
Verlopen!

Tijd

Gehele dag

Buddy Obstacle Run Hummelo

In een prachtig natuurgebied in de gemeente Bronkhorst en nabij Doetinchem, waar bos en water samenkomen, ligt het parcours van de Buddy Obstacle Run najaarseditie! In de schaduw van de bomen rijzen uiteenlopende hindernissen op, van klein en natuurlijk tot grotesk gebouwd en uitdagend.

De start en finish van het evenement zijn gelokaliseerd op het terrein van Camping Jena met de nodige voorzieningen zoals kleedkamers en toiletten, maar ook verwennerij voor de inwendige mens en bruisend vermaak en gezelligheid met muziek, kraampjes en veel bekijks. Deze Buddy Obstacle Run kent drie afstanden; voor de jeugdige en gehandicapte deelnemers het 3,5 km parcours. Voor iedereen, dus ook de gehandicapte sporter die denkt iets meer uitdaging aan te kunnen is er een 6 km parcours. En voor de echte die hard sportievelingen is er de 11 km.
De eerste editie belooft spectaculair te worden. Zo komen er maar liefst 34 uitdagende hindernissen waarbij er ook speciaal ontwikkelde hindernissen komen die geschikt zijn om met een rolstoel te nemen!

Met dit evenement in Bronckhorst vragen wij ook aandacht voor jonge kinderen met de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa (samen IBD genoemd). In Nederland treft deze ernstige darmziekte jaarlijks ongeveer 75 heel jonge kinderen. Hun prognose is veel slechter dan bij oudere kinderen en volwassenen met deze ziekte. Omdat hun ziekte lastig is vast te stellen wordt behandeling vaak laat gestart. En door gebrek aan passende medicatie lopen jonge pati?nten bovendien een groter risico op ernstige complicaties, verwijdering van delen van de darm en aanleg van een stoma. Ook is regelmatig kijkonderzoek noodzakelijk vanwege extra risico op darmkanker. De bestaande medicatie kent bij hen extra veel bijwerkingen, waaronder infecties, allergische reacties en zelfs lymfklierkanker. Kortom, deze kinderen hebben een veel lagere kwaliteit van leven en dat willen en kunnen we veranderen!

Onder leiding van Dr. Tim de Meij wil een onderzoeksteam in het UMC/VUmc veelbelovende markers in de ontlasting en in bloed testen, zodat de diagnose veel sneller kan worden gesteld. Hoe eerder de behandeling namelijk start hoe kleiner de kans is op complicaties. Verder wil dit team de behandelstrategie voor deze groep kwetsbare pati?nten verbeteren, omdat de beschikbare medicijnen minder goed werken bij jonge kinderen. Het onderzoek zal 3 jaar duren en kan bij voldoende financiering van start gaan. Door mee te doen met de Buddyrun en op onze website een sponsorpagina te maken en te delen kunt u geld inzamelen. De sponsorbijdragen gaan 100% naar dit onderzoek! Voor meer informatie en inschrijven kijk op buddyrun.nl! De Buddy Obstacle Run wordt georganiseerd door de Stichting Battle4kids (www. battle4kids.nl)

Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?