Blue Bear Berlicum

Organisator

Blue Bear Berlicum
Email
info@bluebearberlicum.nl

Locatie

Berlicum (Noord-Brabant)
Berlicum, Noord-Brabant, Nederland
Soorten runs
rick300x250

Datum

zaterdag 02 maart 2024
Verlopen!

Tijd

Gehele dag

Provincie

Noord-Brabant

Blue Bear Berlicum 2024

De Blue Bear Berlicum Adventure Race is een 9-uurs adventure race in het Brabantse Berlicum.

Blue Bear Berlicum

Adventure Racing is een multidisciplinaire sport waarbij teams van 2 personen met behulp van een kaart en kompas zo snel mogelijk op zoek gaan naar de verschillende controlepunten. De routekeuze tussen de controlepunten is voor de teams meestal vrij. Voor het navigeren maken de teams gebruik van kaarten die zijn verstrekt door de organisatie. Het kaartlezen is dan ook een belangrijk aspect van het Adventure Racen en heeft een grote invloed op de hoeveelheid tijd die je nodig hebt om de verschillende etappes van de race te volbrengen. Mountainbiken, hardlopen en kickbiken (steppen) behoren tot de vaste onderdelen van de Blue Bear Adventure Race.

Onderweg wordt dus constant gezocht naar controlepunten (CP’s). Dit zijn zogenaamde oriëntatieknijpers die in een “knipkaart” een “code” perforeren. Hiermee tonen de teams aan dat ze een CP gevonden hebben. Ook kunnen ze onderweg mogelijk een aantal bonuspunten (BP’s) verdienen. Deze staan over het algemeen niet op hun kaart ingetekend en moeten met coördinaten of kaart en kompas gevonden worden. De aanwijzingen om de BP’s te vinden komen de teams onderweg tegen. Naast een fysieke uitdaging biedt een adventure race daardoor ook zeker een mentale uitdaging.

Op een wisselpunt (WP) wisselen teams van discipline. Na een briefing voorafgaand aan de race zal de deelnemende teams duidelijk worden hoeveel wisselpunten zijn gepland.

Tot aan een vooraf vastgestelde deadline (afhankelijk van de lengte van de race) hebben de teams de tijd om zoveel mogelijk CP’s en BP’s te verzamelen. Pas bij de finish aangekomen stopt de tijd de organisatie de scores van alle teams optellen en daarmee een eindklassement opmaken.

Video en sfeerverslag van dit evenement

Om de sfeer te proeven en alvast in de stemming te komen kun je onderstaande video bekijken. Die geeft een kleine indruk van wat je deze dag kunt verwachten. Of de modder en de hindernissen exact hetzelfde zijn? Dat blijft nog even een verrassing!

Inschrijven evenement

Inschrijven voor dit evenement doe je via de organisatie zelf. Klik daarvoor op de button en ga naar de website van het evenement.

Op zoek naar een leuke obstacle run, mud run, survivalrun, endurance event of adventure race? Bekijk dan hier de complete OCR kalender. Schoenen of kleding nodig voor je training of event? Check dan DutchMudMen.com. Zoek je een goede plek om te overnachten bij een event, bekijk dan deze pagina? Missen we een evenement? Laat het ons dan weten via onze contactpagina. Stuur ons de informatie en we voegen het evenement kosteloos aan onze kalender toe.

Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?