BLACK WATER TRAIL 2024

Locatie

Venlo (Limburg)
Venlo, Limburg
Soorten runs
rick300x250

Datum

zondag 21 januari 2024
Verlopen!

Tijd

Gehele dag

Provincie

Limburg

BLACK WATER TRAIL 2024

Nieuw op onze trail-kalender! Het mooie natuurgebied rond de Venkoelen heet Zwart Water, dus vandaar de Black Water Trail. De Venkoelen is een open plas in een oude Maasmeander. Kenmerkend voor dit gebied is de afwisseling van droge en natte bosgebieden, graslanden, zandduinen, moerassen en restanten van heidevelden.

We hebben in samenwerking met Het Limburgs Landschap 2 toffe routes uitgezet, die volledig uitgepijld gaan worden. Lekker in je eigen tempo op avontuur!

AFSTANDEN BLACK WATER TRAIL

Je kunt bij de Black Water Trail meedoen aan de volgende afstanden:

  •  Kilometer
  •  14 Kilometer

DETAILS VAN DEZE TRAIL

  • Black Water Trail
  • Datum: 21 januari 2024
  • Locatie: Venlo, Limburg
  • Inschrijven: via deze link.

INSCHRIJVEN BLACK WATER TRAIL

Meer informatie en inschrijven gaat bij de organisatie van dit evenement, via deze link.

trail nl banner

Bekijk onze complete evenementenkalender hier. Bestel je kleding, schoenen en alle accessoires bij Trail.nl.

OVER DE VENKOELEN

De Venkoelen is een prachtig natuurgebied gelegen in de provincie Limburg, Nederland. Dit gebied staat bekend om zijn betoverende schoonheid en natuurlijke diversiteit.

De Venkoelen biedt een combinatie van vennen, heidevelden en bossen, waardoor het een ideale bestemming is voor natuurliefhebbers en wandelaars. De vennen zijn kleine, schilderachtige meren die omgeven zijn door weelderige vegetatie en bieden een rustige plek om te ontspannen en de natuur te observeren. In de zomer bloeit de heide in prachtige paarse tinten, wat een adembenemend schouwspel oplevert.

Dit natuurgebied herbergt een overvloed aan flora en fauna, waaronder zeldzame planten en vogelsoorten. Het is een populaire plek voor vogelspotters en natuurfotografen.

De Venkoelen is ook een ideale locatie voor wandelingen en picknicks, met goed gemarkeerde paden en rustieke zitplaatsen. Het is een plaats van sereniteit en een kans om te genieten van de ongerepte natuur van Limburg. Kortom, de Veenkoelen biedt een vredige ontsnapping aan de drukte en de gelegenheid om de schoonheid van de Nederlandse natuur te ervaren.

Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?