obstacle run op antarctica

Eerste obstacle run op Antarctica

Als je echt alles wel gedaan hebt qua obstacle course racing, dan kun je nu nog een stapje verder. De eerste obstacle run op Antarctica vindt plaats van 14 t/m 18 december dit jaar.

Obstacle run op Antarctica

Voor de allereerste keer “krijgen” 40 deelnemers de unieke kans om deel te nemen aan een Antarctische Obstacle Course Race op de Union Glacier, met de optionele extra om het Vinzon Massief te beklimmen. Dit zal een wereldprimeur zijn en een historisch evenement. Dit is de eerste obstacle run op de Zuidpool.

Je vliegt er naartoe en hebt daar 24 uur daglicht. Het evenement zelf is een cirkelvormige lus van 10 km met elke kilometer een hindernis. Om het parcours te kunnen afleggen trek je sneeuwschoenen aan en doe je voor elke hindernis de sneeuwschoenen uit en na elke hindernis de sneeuwschoenen weer aan voordat je naar de volgende gaat. Je krijgt drie pogingen op elke hindernis en om het wereldrecord te behalen moet je minimaal 5 hindernissen en de afstand van start tot finish zonder hulp afleggen. Er zijn posten langs de route met een uitgebreid drink- en eetpost halverwege. Twee artsen rijden op sneeuwscooters over het parcours, samen met ander personeel dat als veiligheids- en marshals fungeert. De Obstacle Race is een eendaags evenement.

Dit zijn de 10 hindernissen;

 • Cargo Net Crawl
 • Balance Beam
 • Low Wall
 • Sandbag Carry
 • Cargo Net Climb
 • High Wall
 • Monkey Bars
 • Hanging Traverse
 • Tarzan Swing
 • The WALL

Die hindernissen zijn niet super-speciaal, maar de temperatuur en sneeuw zullen het een uitdaging maken.

Kost dat?

Enthousiast geworden? Dan hoop ik dat je er financieel goed voor staat, want het is niet echt goedkoop. Voor slechts 27.000 euro mag je mee. Dat is exclusief de vlucht naar Chili, je vast wel extra dure verzekering en de kleding die je nodig zult hebben. Mocht je gaan dan mag je ons uiteraard je verslag toesturen!

Op zoek naar een leuke obstacle run, mud run, survivalrun, endurance event of adventure race? Bekijk dan hier de complete OCR kalender. Schoenen of kleding nodig voor je training of event? Check dan DutchMudMen.com. Zoek je een goede plek om te overnachten bij een event, bekijk dan deze pagina? Missen we een evenement? Laat het ons dan weten via onze contactpagina. Stuur ons de informatie en we voegen het evenement kosteloos aan onze kalender toe.

1 gedachte over “Eerste obstacle run op Antarctica”

 1. Blijf weg van dit gebied. Belachelijk om hier zo’n run te organiseren. Pure verpesting van de omgeving, klimaat en mileu.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?