laser shooting

Laser Shooting eindobstakel bij EK en WK OCR

Tijd om te gaan trainen op Laser Shooting. Waar we tot een paar jaar geleden op een EK of WK toch vooral modder, muren, touwen en sleephindernissen hadden, gaat het komend jaar een heel stuk verder. De reden is de Olympische ambitie van de wereldbond. We leggen het uit.

OCR wordt soort van Olympisch

Zoals we eerder al schreven gaat een vorm van Obstacle Course Racing onderdeel uitmaken van de moderne vijfkamp op de Olympisch Spelen. Het vermoeden is dat het meer op de 100 meter sprint (Ninja) gaat lijken dan op een 18 kilometer Mud Masters. Een gevolg is dat er een soort uitruil plaats gaat vinden. Een ander onderdeel van de moderne vijfkamp, of pentathlon, is Laser Shooting. Hieronder in twee minuten een uitleg wat Laser Shooting is.

Laser Shooting op het EK en WK

Bij de Belgian OCRA lazen we onderstaande bericht. Navraag bij de Nederlandse NLOSF (de nieuwe OCRA zeg maar) leert ons dat dit inderdaad klopt. Overigens moest ik niet aan de Playstation denken, maar meer aan Duck Hunt op de Nintendo. Aan de ene kant is het natuurlijk iets wat totaal niet bij OCR past zoals we het gewend zijn. Aan de andere kant kun je het ook als moderne variant van het speerwerpen van Spartan Race zien.

laser shooting

Laser Shooting bij Spartan

De wereldbond, FISO, is mede opgezet door Spartan Race en de samenwerking is nog steeds zeer innig. Spartan gaat komend jaar hun regels ook aanpassen. Zo gaan de burpees bij wedstrijden verdwijnen. Verder wordt deelname aan de 3 kilometer voor alle wedstrijden, zoals Series en kampioenschappen, overal verplicht voor alle atleten. Het wordt een ronde van 1000 meter met 10-12 hindernissen, dus 30-36 in totaal. En dan mag je nu één keer raden wat daar onderdeel van uit gaat maken?

Laser Pistol — a feature part of the Olympic Modern Pentathlon event — is likely to be included as one of the 10-12 obstacles per lap at Elite Series events, as well as Age Group events at Regional and World Championships. We are currently working toward having Laser Pistol for all events, which means Open category racers will also be able to experience the new obstacle. 

The rules are still being confirmed, though it’s likely that it will be based on time and a set number of shots to hit the target. If you’re headed to the 2022 Spartan World Championship in Abu Dhabi — regardless of whether you’re racing in the Elite, Age Group, or Open categories — you’ll be able to try this groundbreaking new obstacle.

Spartan

Waar train je dit?

Een antieke Nintendo met Duck Hunt ligt natuurlijk niet echt voor de hand. Ga je op internet zoeken dan kom je vooral laser tag locaties tegen. Leuk als uitje, maar niet om het als sport te oefenen. Via de wereldbond voor Pentathlon komen we uit bij de KNSA (Koninglijke Nederlandse Schietsport Associatie.) Wil je dus goed scoren op het EK of WK en niets aan het toeval overlaten? Dan kun je daar dus het beste contact zoeken en een cursus sportschieten gaan volgen.

Op zoek naar een leuke obstacle run, mud run, survivalrun, endurance event of adventure race? Bekijk dan hier de complete OCR kalender. Schoenen of kleding nodig voor je training of event? Check dan DutchMudMen.com. Zoek je een goede plek om te overnachten bij een event, bekijk dan deze pagina? Missen we een evenement? Laat het ons dan weten via onze contactpagina. Stuur ons de informatie en we voegen het evenement kosteloos aan onze kalender toe.

Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?