mud masters family edition obstakels com evenementen

Review Mud Masters Family Edition

In 2012 liep ik mijn eerste Mud Masters in de Haarlemmermeer. Dat was ook het begin van Obstakels.com. Precies 10 jaar later was het tijd om mijn eerste Mud Masters Family Edition te doen omdat de oudste van de drie intussen 6 jaar is.

Mud Masters Family Edition

Bij Mud Masters had ik intussen zo’n beetje alles wel gedaan. Van de originele 12 kilometer in 2012 tot de eerste Mud Masters Marathon, de buitenlandse editie in Weeze en de 24-uurs variant. De Family Edition ontbrak nog op mijn lijstje. Dit jaar was het dan eindelijk zo ver. Aangezien ik zelf dagelijks met obstacle running bezig ben via DutchMudMen.com zou het natuurlijk leuk zijn als de volgende generatie ook wel iets van affiniteit zou hebben met modder.

Iedereen die wel eens aan Mud Masters meegedaan heeft weet dat het altijd goed in elkaar zit. Van parkeren tot ontvangst en van omkleden tot garderobe. Daar liepen we dus ook zo door heen. Een minuut of 10 voordat we gingen starten mochten we het startvak in en de warming-up was helemaal gericht op de kids. Nog steeds vol enthousiasme en met luide muziek, maar ook met een aangepaste warming-up.

Toen we gestart waren zat hij nog vol adrenaline en moest elke plas opgezocht worden om maar meteen vies te worden. De lol was ook groot toen hij bij over / under door het zand mocht rollen. Vervolgens gingen we richting de monkeybars, maar onderweg lagen er nog een aantal hooibalen. Die leken niet meer in het parcours te zitten op zondag, maar ik had hem dat wel verteld, dus werden ze alsnog getrotseerd. Bij de monkeybars koos hij voor de variant zonder water er onder en vervolgens mochten we door naar de hoge muren.

Mud Masters Family Edition 2

Het leuke is dat het geen apart parcours voor kinderen is. Je loopt dus gewoon op het normale Mud Masters parcours en hebt daar de keuze om een iets eenvoudigere variant van het obstakel te doen. De eerste hoge muur heb ik hem op geholpen en dat was met meer dan 2 meter hoogte best spannend. Daarna kwam een nog iets hogere muur en volgens mij hebben we net daarvoor het bordje voor de geplande 3 kilometer gemist. We zijn toen op het parcours van de 5 kilometer terecht gekomen en hebben die maar afgemaakt.

Uiteindelijk was dat een gouden keuze, want juist in dat stuk zaten de meest modderige trenches van het hele weekend. Veel blijer kon ik hem niet maken volgens mij, want die trenches waren 100% plezier. Door het zonnetje droog de modder langzaam op kwam hij tot de conclusie dat hij een heel stuk zwaarder geworden was. Ook de team-hindernissen waren leuk om te doen, al zag hij het ruilen halverwege natuurlijk niet zitten.

Mud Masters Family Edition 1

De laatste paar kilometer kreeg hij het toch wat kouder. De afstand was uiteindelijk bijna het dubbele van de planning en hij heeft net zo weinig vet op zijn botten als zijn vader, dus de kou ligt altijd op de loer. De waterhindernis werd dus overgeslagen en dat was eigenlijk ook veel leuker omdat hij dan lekker modderig bleef en dat thuis trots kon showen. Na het omkleden uiteraard nog even een patatje mayo en in de auto lekker slapend weer naar huis.

Conclusie

We vonden het beiden fantastisch. Voor mij was het leuk om hem te zien genieten van het evenement. Zelf was hij helemaal trots en ging het finisher shirt de volgende dag aan naar school. Mud Masters bedankt!

Op zoek naar een leuke obstacle run of mud run? Bekijk dan hier de complete OCR kalender. Schoenen of kleding nodig voor je training of event? Check dan DutchMudMen.com. Zoek je een goede plek om te overnachten bij een event, bekijk dan deze pagina?


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

2 gedachten over “Review Mud Masters Family Edition”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top