alternatieve wk ocr

Alternatieve WK OCR in Belgie

Sinds 2014 hebben we het OCRWC, het Wereldkampioenschap OCR. Dit jaar zal de achtste editie zijn. Daarnaast zal er een nieuw WK komen in 2023. Dit alternatieve WK OCR, de FISO OCR World Championships, zal plaatsvinden in België.

Alternatieve WK OCR

Waarom een alternatief voor het WK, zul je je misschien afvragen. Nou, dat is een goede vraag. Het bestaande WK is in de beginjaren van OCR ontstaan uit liefde voor de sport. Het wordt georganiseerd door Adventurey, een Amerikaans bedrijf. Ondanks dat het een onafhankelijk WK organiseert, waar iedereen aan mee zou kunnen doen, is er toch kritiek omdat het niet vanuit de sportbonden georganiseerd wordt. Dat zou met dit alternatieve WK OCR wel het geval moeten zijn. Ook al zijn er weinig landen met een goed functionerende sportbond.

Informatie alternatieve WK OCR

Wat weten van dit nieuwe WK? Het zal plaatsvinden ergens in Belgie van 14 tot 17 september. Er is een sprintrace van 3 kilometer, een wedstrijd op de 100 meter (een soort Ninja) en een normale afstand van 15 kilometer. De locatie en organisatie zijn nog onbekend. Kwalificeren doe je via de bond van je land. In Nederland zal er dus waarschijnlijk een soort NK komen. Dit schijnt er dit jaar ook geweest te zijn, maar de uitslagen zijn nog steeds niet bekend.

Zodra er meer info is zullen we het hier laten weten.

Op zoek naar een leuke obstacle run, mud run, survivalrun, endurance event of adventure race? Bekijk dan hier de complete OCR kalender. Schoenen of kleding nodig voor je training of event? Check dan DutchMudMen.com. Zoek je een goede plek om te overnachten bij een event, bekijk dan deze pagina? Missen we een evenement? Laat het ons dan weten via onze contactpagina. Stuur ons de informatie en we voegen het evenement kosteloos aan onze kalender toe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?