advies obstacle run schoenen

Beste obstacle run schoenen 2022

Na twee jaar “gedoe” met corona en geannuleerde evenementen staan wij te springen om de modder weer in te mogen. Tijd voor een lijstje met de beste obstacle run schoenen.

Beste obstacle run schoenen

De term “beste obstacle run schoenen” is natuurlijk voor iedereen anders. We hebben in de Facebookbroek Obstacle Runs in Nederland even een poll gehouden en daaruit bleek dat het ene merk populairder is dan het andere merk. Een obstacle run schoen moet duurzaam zijn en tegen een stootje kunnen, snel drogen en niet te zwaar zijn. Uiteraard moet hij ook veel grip hebben zodat je soepel door de modder kunt.

Inov-8

Voor een modderige mud run blijft Inov-8 toch wel onze favoriet. Als je naar het noppenprofiel kijkt van de Mudclaw en X-Talon dan zijn deze bijna onverslaanbaar. Binnen de X-Talon serie zijn er vier modellen die allemaal net wat anders zijn;

  • X-Talon 210: smalle en snel drogende wedstrijdschoen.
  • X-Talon 212: werkpaard. Ideaal als je ook veel traint. De meest populaire voor de smalle voeten.
  • X-Talon 255: opvolger van de populaire 200. Ideaal voor de wat bredere voet.
  • X-Talon Ultra 260 V2: voor de lange afstand lopen. Iron Viking, Mud Masters Marathon of verder. Het nieuwe model (V2) is een topper.

Wil je alle verschillen tussen de verschillende X-Talon modellen lees, bekijk dan dit blog op Trail.nl.

Bekijk hier alle Inov-8 schoenen

inov 8 mudclaw g 260 v2 blackgreen trailrunschoen unisexschoeneninov 8dutch mud men 30480443 1100x
De noppen van de Inov-8 Mudclaw zijn voor de zware modder onverslaanbaar.

Craft

Als schoenenpartner van Spartan Race is Craft nauw betrokken bij het ontwikkelen van ideale schoenen voor je obstacle run. De schoenen zijn erg stevig, hebben een goede waterafvoer en goede grip. Het rubber is op natte ondergronden wat minder goed dan dat van Inov-8 of VJ Sport.

Bekijk hier alle Craft schoenen

spartan race schoenen
Nieuwe model schoenen van Spartan Race.

VJ Sport

Favoriete schoen van meervoudig wereldkampioen Jonathan Albon en veel andere OCR-atleten. De twee modellen van VJ Sport die het meest gebruikt worden voor OCR zijn de VJ Sport Irock en de VJ Sport XTRM. De MAXx en Ultra zijn wat meer geschikt voor trailrunning.

Een paar kenmerken van VJ Sport die ze super geschikt maken voor je volgende run of training;

  • Zeer sterke buitenkant waarin materialen als Kevlar gebruikt worden.
  • Noppen met zeer veel grip voor de meest modderige runs.
  • Butyl rubber wat plakt op

Bekijk hier alle VJ Sport schoenen

vj sport irock 3 blackred unisex trailrunschoenschoenenvj sportdutch mud men 30483483 1100x
Kevlar in de toplaag, mega sterk

Salomon

Wereldberoemd op de trails en daarom ook regelmatig gebruikt bij obstacle course racing. Staat bij ons niet bovenaan de lijst omdat de schoenen aan de bovenkant nogal eens kwetsbaar willen zijn. Touwklimmen, tijgeren door zand en veel trainen op hindernissen is helaas niet waar deze schoenen voor gemaakt zijn. De grip is wel top en de Speedcross is natuurlijk een heerlijke trailrunschoen. Loop je veel trails en pak je af en toe een obstacle run mee? Dan kun je prima voor Salomon kiezen.

Bekijk hier alle Salomon schoenen

salomon speedcross
Salomon speedcross, de klassieker

Saucony

De Saucony Peregrine is een andere klassieker die we regelmatig tegenkomen. Ga je voor de Peregrine, let dan wel goed op. Je hebt ook een Peregrine ST. Die ST staat voor Soft Terrain. Ga je een modderige run doen, dan kom je met de ST nog net iets beter uit de voeten.

Bekijk hier alle Saucony schoenen

saucony peregrine

Reebok

Voordat Craft de schoenenpartner van Spartan was, maakte Reebok de Spartan schoenen. Ze maken op dit moment nog steeds schoenen en die zijn ook nog eens behoorlijk betaalbaar. Zo is er de RidgeRider voor 55 euro en de Lavante Terrain voor 60 euro.

Bekijk hier alle Reebok schoenen

Lavante Terrain 2 Schoenen Groen GZ6814 01 standard

Evadict

Het merk Evadict doet misschien niet direct een belletje rinkelen, maar dit is het huismerk van de Decathlon. Nou heeft Decathlon niet bij iedereen een even goede naam, maar intussen maken ze schoenen die zelfs wel eens een prijs winnen in test. Daarnaast heb je voor net geen 40 euro al trailrunschoenen bij Decathlon. Dus doe je misschien maar eenmalig mee aan een obstacle run en wil je toch grip, dan zou dit een optie zijn.

Bekijk hier alle Evadict schoenen

trailschoenen voor heren race light lichtblauwzwart jpg

Asics

Asics is natuurlijk wereldberoemd op de weg. Toch hebben ze ook een behoorlijk breed aanbod schoenen voor de trails en de obstacle runs. Zo zijn er de Fuji, de Trabuco en de Fujitrabuco (echt waar.) Het aanbod is demate breed dat je eigenlijk altijd wel terecht kunt. Qua grip is het iets meer een trailrunschoen dan een schoen voor de hele zware modder.

Bekijk hier alle Asics schoenen

asics obstacle run schoen
Mooi oranje, daar houden we van.

Op zoek naar een leuke obstacle run, mud run, survivalrun, endurance event of adventure race? Bekijk dan hier de complete OCR kalender. Schoenen of kleding nodig voor je training of event? Check dan DutchMudMen.com. Zoek je een goede plek om te overnachten bij een event, bekijk dan deze pagina? Missen we een evenement? Laat het ons dan weten via onze contactpagina. Stuur ons de informatie en we voegen het evenement kosteloos aan onze kalender toe.

1 gedachte over “Beste obstacle run schoenen 2022”

  1. Pingback: Obstacle run sokken - Obstakels.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?