Strongmanrun

Raceverslag Strongmanrun 2019

Mijn eerste obstacle run was in 2012, het jaar dat ook de Strongmanrun Nederland haar eerste editie organiseerde. Deze “moeder der obstacle runs,” zoals ze zich noemen, had dit jaar dus haar achtste editie. Tijd om weer eens naar Hellendoorn af te reizen.

Startgebied

Het startgebied lag er ook dit jaar weer mooi bij. Eten en drinken, duidelijke bewegwijzering, omkleedruimten en een mooi compact terrein waar je snel alles kunt vinden. De start en finish zijn midden in het gebied, dus ook voor toeschouwers was het leuk om te zien.

Strongmanrun

Omgeving

De omgeving van deze run is toch wel echt prachtig. Je loopt over de Sallandse Heuvelrug en veel door de natuur. Ook zonder hindernissen zou je deze run zeker kunnen doen. Geen wonder dat er hier ook diverse trailruns plaatsvinden. Er zitten ook wat mooie hoogteverschillen is en je komt regelmatig los zand tegen.

Verzorging

De verzorging onderweg was goed geregeld. Bananen, water, sportdrank en Eat Natural reepjes. Helemaal prima dus.

Modder

Het bleef gelukkig niet beperkt tot slechts een enkele modderhindernis. We kwamen regelmatig modder tegen en het was nog goeie ook.

Strongmanrun

Hindernissen

De Strongmanrun is nooit de meest zware run geweest. Verwacht dus geen Ninja-achtige obstakels, maar vooral hindernissen die voor iedereen goed te doen zijn. En de obstakels die wat lastiger waren, zoals de quarterpipe, hebben wat extra hulpstukken om ze eenvoudiger te overwinnen. Wat wel bijzonder was, was het rugbyteam dat we bij het zwembad tegenkwamen. Vroeger zag je ze ook bij Spartan Race en Strong Viking, maar daar zijn ze al een tijdje verdwenen.

Strongmanrun

Route

De Strongmanrun is sinds enkele jaren een uniek parcours van 21 kilometer. Dit jaar mochten we een klein lusje dubbel lopen, maar dat was geen enkel probleem. Er zaten wat mooie waterhindernissen in, dus dat was geen straf. Verder was de route duidelijk en stond alles goed aangegeven.

Water

De temperatuur was perfect. Niet te koud, maar ook zeker geen tropische hitte. Feit dat er veel waterhindernissen waren kwam dus goed uit. Het water in de Regge heeft heel de zomer lekker op kunnen warmen en was dus ook een prettige afwisseling tussen het lopen door.

Strongmanrun

Conclusie

Een “moeder der obstacle runs” mag natuurlijk niet ontbreken op je lijstje. Heb jij hem nog nooit gedaan, dan moet je je zeker eens inschrijven. Is 21 kilometer te ver? Kijk dan eens naar de 7 kilometer, 12 kilometer of de StrongSisterRun die hetzelfde weekend is.

Strongmanrun

Foto’s via Strongmanrun

[site_reviews_form id=”k4y1necd” hide=”title,terms”]

[site_reviews_summary schema=”true”]

[site_reviews rating=”5″ pagination=”true” id=”k4y1nsu0″]


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top