goodr queen of pain

Review Goodr Sportzonnebril

Tijdens een obstacle of mud run denk je er niet direct aan om een zonnebril mee te nemen. Ga je echter een trail run lopen of ga je trainen, dan is een zonnebril deze zomer onmisbaar. Ik loop nu al een tijdje met de hardloopbrillen van Goodr en die bevallen erg goed.

Goodr

Goodr is een relatief nieuw merk dat in 2016 begonnen is via een succesvolle crowdfundingcampagne op Kickstarter. Het merk komt uit Los Angeles en maakt hippe, maar fijne zonnebrillen voor een scherpe prijs. Het doel van het merk is het maken van betaalbare, functionele hardloopzonnebrillen.

Goodr

Namen en social media

Het eerste dat je op zult vallen als je gaat shoppen voor een Goodr Zonnebril is dat ze geen gewone namen gebruiken. Dus geen “roze” of een hippe naam voor roze, maar “Flamingo’s on a Booze Cruise.” Dit voeren ze ook door in hun social media, in de productfoto’s en in het korte verhaal dat ze per model bril schrijven.

Goodr Flamingos-On-A-Booze-Cruise-OG-PK-TL1-Lifestyle-6

Getest

Allemaal leuk en aardig, die marketing, maar uiteindelijk moet het gewoon een fijne bril zijn. Ik heb diverse kleuren getest tijdens de marathon van Eindhoven, marathon van Rotterdam, diverse trainingsruns, op de fiets en in de auto. Het belangrijkste voor mij is dat een hardloopzonnebril op zijn plek blijft zitten en geen pijn gaat doen als je hem lang op hebt staan. Ik kan je verklappen dat de brillen hier in slagen. Hij blijft er goed op zijn plek zitten. Ze schuiven niet dankzij een soort coating die op de bril zit. Dus hij blijft mooi staan, ook als je aan het zweten bent. Daarnaast?stuitert hij ook niet van je neus af tijdens een wilde afdaling. Hij klemt zich redelijk aan je hoofd vast zonder dat het pijn gaat doen als je hem lang op hebt staan.?Goodr

En verder

De brillen om te hardlopen zijn 34,95 euro en daarmee erg betaalbaar voor wat je krijgt. Ze hebben gepolariseerde lenzen (UV400) die je beschermen tegen UVA en UBV. Ze zijn in diverse kleuren verkrijgbaar en daar komen elk seizoen weer nieuwe bij. Intussen zijn er ook fietsbrillen en komt er nog meer aan.

Nog nadelen?

Een nadeel vindt ik dat je goed uit moet kijken hoe je ze schoonmaakt. Ze adviseren zelf om de tranen van een unicorn te gebruiken, maar je kunt beter kiezen voor het zakje waarin ze geleverd worden. Agressieve schoonmaakmiddelen voor een normale bril kunnen namelijk de coating aantasten. Kijk daar dus even mee uit.

Conclusie

Het zijn erg fijne brillen die goed op hun plaats blijven zitten. Waar je een ouderwetse sportbril zo snel mogelijk afzet na het sporten zien deze er goed genoeg uit om de hele dag op te houden. En een prijs van 34,95 maakt het bijna een no-brainer. Bestel ze hier.

 

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

Laat een reactie achter

Scroll naar top