Twee evenementen Strongmanrun verplaatst

De sportevenementen ?StrongmanRun Throwdown? en ?StrongFamily Obstaclerun? worden verplaatst naar voorjaar 2020. De evenementen zullen plaatsvinden in het FBK Stadion in Hengelo. De definitieve datum wordt binnenkort gecommuniceerd, deze is afhankelijk van de beschikbaarheid van het FBK stadion. Oorspronkelijk stonden de evenementen gepland voor zaterdag 29 juni. Met de verschuiving hoopt de organisatie een groter publiek te laten kennismaken met dit uitdagende event.

De reden voor de verplaatsing is dat het unieke concept van running, obstakels en (kracht)oefeningen wat meer uitleg behoeft. ?Heel veel mensen denken dat het te zwaar of te moeilijk is?, zegt Bas Wispels, organisator van de StrongmanRun Throwdown. ?We hebben wat meer tijd nodig om mensen bekend te laten worden met en te laten wennen aan dit nieuwe concept.?

De organisatie wil een sportief evenement voor de lange termijn opzetten, waarbij ze iedereen de kans willen geven deel te kunnen nemen. ?Waar obstacleruns, zoals de StrongmanRun, alsmaar aan populariteit winnen, denken veel mensen dat de StrongmanRun Throwdown enkel is weggelegd voor de zwaar getrainde sporter?, legt Wispels uit. ?Dat vooroordeel willen wij graag wegnemen, maar daar hebben we, blijkt nu, wat meer tijd voor nodig.? De extra tijd gaat de organisatie gebruiken om onduidelijkheden weg te nemen en mensen nader te informeren over wat de StrongmanRun Throwdown precies inhoudt.

Omdat de Strong Family Obstaclerun samenvalt met de organisatie van de StrongmanRun Throwdown is besloten ook deze run te verplaatsen. ?Het was een lastige beslissing en we vinden het ontzettend jammer, maar door de extra tijd hopen we straks van de eerste editie een enorm succes te maken?, aldus Bas Wispels.

Sporters die zich al hebben ingeschreven zijn persoonlijk op de hoogte gesteld. Zij kunnen hun ticket behouden, maar mogen het ticket ook ruilen voor deelname aan de StrongmanRun of StrongSisterRun. Uiteraard krijgen ze desgewenst hun geld retour. Vragen hierover kan men stellen via [email protected]
De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Laat een reactie achter

Scroll naar top