jaaroverzicht

Weer meer obstacle runs en deelnemers in 2018

Sinds de eerste obstacle runs in Nederland in 2012 houden we het aantal evenementen en het geschatte aantal deelnemers bij. Zo kunnen we goed zien wat de ontwikkeling over de afgelopen jaren geweest is. Intussen is alles van 2018 ook onder elkaar gezet en zien we dat er weer meer obstacle runs en meer deelnemers waren dan in 2017.

Meer obstacle runs

Er kwamen weer een aantal nieuwe evenementen bij op de kalender. De meeste hiervan waren compleet nieuwe evenementen (zoals Holy Hill Obstacle Run). Ook kwamen er nieuwe locaties van bestaande runs (zoals Spartan Race Maastricht.) Ten slotte vonden we een aantal lokale runs die we eerder over het hoofd hadden gezien. We tellen alleen evenementen waar iedereen aan mee kan doen, dus geen obstacle runs op de sportdag van de middelbare school bijvoorbeeld. Hiermee komen we boven de 200 evenementen uit in 2018, ondanks een paar afvallers.

Meer deelnemers

Ook het aantal deelnemers is weer iets gestegen. De harde groei van de beginjaren lijkt wat voorbij te zijn, maar we spreken nog regelmatig mensen die in 2018 hun eerste obstacle run hebben gedaan en daar in 2019 gewoon mee doorgaan.

Voorspelling 2019

Er komen nog steeds nieuwe evenementen bij. Aan de ene kant compleet nieuwe organisaties (zoals Ultimate Warrior Run), aan de andere kant ook nieuwe locaties van bestaande organisaties (zoals Titan Swim) of nieuwe concepten zoals het Mud Masters 5KM Urban Workout Festival. Veel hardlopers, bootcampers en crossfitters hebben nog nooit aan een obstacle run of mud run meegedaan. Er zijn dus nog voldoende potenti?le deelnemers in de toekomst. De verwachting is dus dat de gestage groei nog wel even doorgaat. Er staan er intussen al meer dan 70 op de kalender voor 2019 en veel moet nog bekend gemaakt worden.

Overzicht cijfers

Hieronder een infographic met een grafisch overzicht. Iets meer informatie kun je op deze pagina vinden.

obstacle run jaaroverzicht


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top