advies obstacle run sokken

Obstacle run sokken

Als je de juiste schoenen voor je obstacle run gevonden hebt is de volgende stap natuurlijk de obstacle run sokken. Want om nou katoenen sokken te dragen is je fijne lichtgewicht schoenen is niet helemaal handig. Hieronder de beste sokken voor je obstacle run of mud run.

Obstacle run sokken

Laat je katoenen sportsokken maar thuis! Je sokken worden namelijk nat en drogen niet meer op. Blaren en schuurplekken is niet iets waar je op zit te wachten. Je voeten worden sowieso nat, dus bescherm ze goed. Daarnaast hebben je sokken ook nog best wat te verduren. Een dun sokje loop je dus helemaal aan gort. Niet handig!

Injinji Teensokken

Persoonlijk zijn we groot fan van teensokken en dan specifiek die van Injinji. Geloof ons, als je eenmaal op teensokken overgestapt bent wil je niet anders meer!? Doordat je teensokken draagt krijg je veel minder snel blaren tussen je tenen omdat deze niet langs elkaar kunnen schuren. Aangezien er altijd wel water en wat heel fijn zand in je schoen komt krijg je daar namelijk sneller last van. Het beste kun je kiezen voor de Injinji Trail collectie.

Injinji Trail Midweight Crew Xtralife
Injinji Trail Midweight Crew Xtralife

De Trail Midweight Crew van Injinji is perfect voor heuvelachtige en onvoorspelbare terreinen en trails en biedt de allerbeste pasvorm, feel en bescherming!?Door de beschermende padding en het midweight design weten deze teensokken precies hoe ze om moeten gaan met de impact van modderpaden en rotsachtige trails. De crew lengte komt tot het midden van de kuit.

Injinji

Bekijk hier de complete Injinji Trail collectie

Zoek je alleen teensokken en geen andere obstacle run gear? Kijk dan bij Teensokkenwinkel.nl.

Darn Tough sokken

De naam zegt het natuurlijk al. Deze sokken zijn Darn Tough. Sterker nog, ze hebben levenslange garantie. Een aanrader als je veel loopt dus. Ze zijn stevig en blijven goed op hun plek zitten. Ander voordeel is dat als je natte voeten hebt, ze je voeten niet afkoelen omdat er merino wol in de sokken zit. Niet voor niets is Darn Tough de sokken-partner van Spartan Race.

darn tough obstacle run sokken

Bekijk hier de hele Darn Tough collectie

Tip: draag ook gaiters over je schoenen!

Hauberk Surival Run Sokken

HAUBERK heeft een sok ontworpen voor de survivalrun/OCR atleten. De sok bevat een extra dikke padding op kwetsbare plekken. Deze padding biedt bescherming tegen een “ropeburn” en het “snijden” van touwen en andere materialen. De sok is bij de voet gewoon dun zodat contact met de schoen gehouden wordt. 

Hauberk Survivalsokken Sportsokk

Bekijk hier de Haurberk Survivalsok

Pro tip

Toch schuurplekken of irritatie aan je voeten? Dan is er een perfecte oplossing; Squirrel’s Nut Butter. Smeer je voeten in met Happie Toes en ze zijn snel weer in vorm.

Op zoek naar een leuke obstacle run, mud run, survivalrun, endurance event of adventure race? Bekijk dan hier de complete OCR kalender. Schoenen of kleding nodig voor je training of event? Check dan DutchMudMen.com. Zoek je een goede plek om te overnachten bij een event, bekijk dan deze pagina? Missen we een evenement? Laat het ons dan weten via onze contactpagina. Stuur ons de informatie en we voegen het evenement kosteloos aan onze kalender toe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?