beste sokken voor je obstacle run

De beste sokken voor je obstacle run

Als je de juiste schoenen voor je obstacle run gevonden hebt is de volgende stap natuurlijk de sokken. Want om nou katoenen sokken te dragen is je fijne lichtgewicht schoenen is niet helemaal handig. Hieronder de beste sokken voor je obstacle of mud run.

Injinji Trail Midweight Teensokken

Laat je katoenen sportsokken maar thuis! Je sokken worden namelijk nat en drogen niet meer op. Blaren en schuurplekken is niet iets waar je op zit te wachten. Persoonlijk zijn we groot fan van teensokken en dan specifiek die van?Injinji. Geloof ons, als je eenmaal op teensokken overgestapt bent wil je niet anders meer!?Doordat je teensokken draagt krijg je veel minder snel blaren tussen je tenen omdat deze niet langs elkaar kunnen schuren. Aangezien er altijd wel water en wat heel fijn zand in je schoen komt krijg je daar namelijk sneller last van.

Injinji Trail Midweight Crew Xtralife
Injinji Trail Midweight Crew Xtralife

De Trail Midweight Crew van Injinji is perfect voor heuvelachtige en onvoorspelbare terreinen en trails en biedt de allerbeste pasvorm, feel en bescherming!?Door de beschermende padding en het midweight design weten deze teensokken precies hoe ze om moeten gaan met de impact van modderpaden en rotsachtige trails. De crew lengte komt tot het midden van de kuit. *details* 39% COOLMAX. 58% Nylon. 3% Lycra – Injinji

Bestel ze nu

Inov-8 Merino Sock

Naast schoenen maak Inov-8 ook kleding. Een voorbeeld daarvan zijn de razend populaire Merino Socks. Vroeger gingen ze door het leven als Inov-8 Mudsoc, dus die naam zegt genoeg. Ze komen in twee hoogtes en zijn altijd per twee paar verpakt.

Inov-8 Merino Sock High
Inov-8 Merino Sock High

Een duurzaam, ademend en sneldrogende sok die Merino wol kwaliteiten beschikt om te helpen de voeten warm te houden in koude en natte omstandigheden. Inclusief onder de voeten padding voor betere comfort. Vooral voor natte en modderige omstandigheden. Sterk en veerkrachtig en kan het hele jaar door gebruikt worden vanwege het ademende vermogen. – Inov-8

Bestel ze nu

Mudgear sokken

De naam zegt het natuurlijk al. Mudgear sokken zijn gemaakt voor mud. En voor obstakels. Ze zijn gemaakt van een dichte stof om het vuil buiten te houden. Daarnaast zijn ze op bepaalde plekken extra stevig om te beschermen tegen touwen. Aangezien het compressiesokken zijn gaan ze wat lastiger aan en uit, dus reserveer een paar minuutjes extra voor je run.

Mudgear OCR Compressiesokken
Mudgear OCR Compressiesokken

Deze superduurzame compressiesokken zijn speciaal gemaakt voor de zwaarste modderige omstandigheden. – Mudgear

Bestel ze nu

Tip: draag ook gaiters over je schoenen!

Inov-8 Thermo Sock High

Zoek je sokken voor een winterse run? Dan kun je het beste kijken naar een neopreen variant. De sok fungeert als een isolerende laag omdat er een stukje water in komt te staan. Je hoeft in deze sokken geen andere sokken te dragen en ze zitten behoorlijk lekker. Het is in het begin wel even wennen omdat het geen zachte stof is, maar ze doen wel goed hun werk. En dat telt!

Inov-8 Thermo Sock High
Inov-8 Thermo Sock High
  • Blijf warm: door te werken als isolerende laag zorgt de neopreen sok ervoor dat de voeten warm blijven.
  • Winter klaar: betekent dat koude voeten (die normaal gesproken een daling kunnen verminderen) geen probleem zijn, zelfs in de koudste / natste maanden van het jaar.
  • Loop in comfort: de enkel manchet is naadloos waardoor de druk wordt verminderd en zorgt voor een nauwe pasvorm zonder irritatie. – Inov-8 Thermo Sock High

Bestel ze nu


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.
Scroll naar top