Ultimate Direction FK Gaiters

Wat zijn gaiters en waarom gebruik je ze

Niets is irritanter dan halverwege je obstacle run merken dat er een steentje in je schoenen zit. Je veters zitten strak vast en door het water en de modder krijg je met je koude vingers op geen manier je veters los. Daar sta je dan te klooien onderweg. Precies daarvoor zijn gaiters, of gamaschen, uitgevonden.

Wat zijn gaiters precies

Gaiters zijn een soort sokken voor over je schoen om vuil buiten te houden. Je hebt hele hoge tot aan de knieen. Deze worden vaak bij wandeltochten of bijvoorbeeld tijdens de Marathon des Sables veel gebruikt. Bij obstacle runs of trail runs zie je vaker de lage variant. De gaiter trek je over je broek heen bij je enkels. Dan trek je je schoenen aan en gaat de gaiter over je schoen heen om zo de bovenkant af te sluiten. Op die manier komen er geen steentjes, takjes of ander gruis in je schoenen. De fijnste modder sijpelt uiteindelijk wel door de mesh van je schoenen heen, maar daar heb je minder last van. Er zijn diverse merken die gaiters maken voor obstacle runs en trail runs.

Inov-8 Gaiters

De meest bekende zijn die van Inov-8. De Inov-8 All Terrain Gaiter is een eenvoudige gaiter die goed dienst doet bij je volgende run. Je kunt ze ook bij andere schoenmerken dan Inov-8 dragen. Sommige modellen van Inov-8 hebben een inkeping in de schoen waar je ze in kunt klikken, maar ze kunnen ook gewoon onder de schoenzool door met de bijbehorende rubbers.

Waterafstotende gaiter zodat je nooit meer zand, modder of andere troep in je schoenen krijgt. Deze gaiter draag je over je normale running sokken. De gaiter is gemakkelijk aan je schoen te bevestigen en blijft op z?n plek. – Inov-8

Inov-8 All Terrain Gaiter – 24,95 euro

inov-8 all terrain gaiter

Salomon Gaiters

Ook Salomon maakt al sinds jaar en dag gaiters. De Salomon Trail Gaiters High kun je met behulp van de klittenband eenvoudig omdoen. Het rubber voor onder je schoen is een stuk breder en daarmee ook duurzamer. Zorg er wel voor dat hij goed tussen je noppen zit anders merk je het met het lopen.

De Salomon Trail Gaiters High voor heren zijn beschermende banden. De banden bieden bescherming tijdens het lopen van trails. De banden beschermen tegen vuil en stof, maar ook tegen doornen en takken. De banden zijn makkelijk aan de schoenen vast te maken en beschermen de voeten en enkels tijdens je trailruns. – Salomon

Salomon Trail Gaiters High – 34,95 euro

salomon trail gaiter high

Ultimate Direction Gaiters

Dan zijn er nog de gaiters van Ultimate Direction. Dit merk voor duursporters maakt prachtige spullen en heeft ook een gaiter in haar assortiment. De Ultimate Direction FK Gaiter?is verstelbaar en extreem sterk.

Eindelijk! Een gaiter die niet los zit, niet van je schoenen schiet en een verstelbare en vervangbare riem heeft. – Ultimate Direction

Ultimate Direction FK Gaiter – 49,95 euro

Ultimate Direction FK Gaiter


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top