De nieuwste 2018 obstacle run schoenen

Nu het seizoen van 2018 voor de deur staat wordt het natuurlijk tijd om eens te kijken naar de nieuwste schoenen voor je obstacle run of mud run. Je wilt natuurlijk de beste grip in de modder. We hebben een aantal leveranciers gesproken en ook al wat obstacle run schoenen in onze handen gehad. Hieronder een overzicht.

We delen dit bericht op in drie onderdelen:

  1. Nieuwe modellen die al te koop zijn
  2. Nieuwe modellen die later dit jaar komen
  3. Bestaande toppers die niet aangepast zijn

1. Nieuwe modellen die al te koop zijn

Dit zijn compleet nieuwe modellen die de afgelopen maanden al uitgebracht zijn. Je kunt ze direct passen, kopen en gaan gebruiken.

Inov-8 X-Talon 210

Een van mijn eerste schoenen was de Inov-8 X-Talon 190, een echte wedstrijdschoen die ze al een tijdje niet meer maken. Gelukkig is daar nu een opvolger van, de X-Talon 210. Een smalle, zeer lichte schoen die een goede waterafvoer heeft en een erg goede grip met sticky rubber.

 

Inov-8 X-Talon 230

De X-Talon 212 is een van de beste en meest gebruikte schoenen voor mud runs, trail runs, survival en obstacle course racing. Toch heeft Inov-8 de mogelijkheid gezien om met een paar aanpassingen een verbeterde versie van deze schoen te ontwikkelen. Dat is deze X-Talon 230.?Lees hier onze review van de X-Talon 230. Bestellen en passen kan hier.

Reebok All Terrain Super 3.0 Stealth

De Reebok All Terrain Super 3.0 Stealth heeft een hele lange naam en ook een hele lange geschiedenis. Toen Reebok partner werd van Spartan Race zijn ze speciale schoenen voor obstacle runs gaan maken. De eerste modellen waren wat minder duurzaam, maar intussen maken ze bijzonder goede schoenen. Deze nieuwe 3.0 Stealth?is een update van de vorige 3.0 en heeft slechts een aantal wijzigingen. Zo zit de lip van de schoen bij dit model niet meer aan 1 kant vast zoals bij de vorige. Verder blijft het een schoen met goede grip en misschien wel de beste afwatering van allemaal.?Hier te koop.

Merrell all out crush 2

Merrell is partner van Tough Mudder, een van de grootste obstacle runs ter wereld. Ze maken al een aantal jaren samen schoenen, waarvan de Avalaunch Tough Mudder een bekende is. Ze hebben ook de oudere Merrell All Out Crush een update gegeven. Te koop via Merrell.com.

Icebug

Ook Icebug heeft hun Acceleritas een klein beetje aangepast. De Zeal is nog steeds hetzelfde. Te koop via Icebug.

2. Nieuwe modellen die later dit jaar komen

Er zitten ook nog een paar nieuwe modellen in de pijplijn. We kijken hier niet naar nieuwe kleuren, maar echt naar nieuwe modellen. Sommige bestaande schoenen zullen een kleurenupdate krijgen, maar verder niet wijzigen. Het meeste valt te verwachten van Inov-8 die weer flink gaan uitpakken.

Salomon Speedcross 4 wide

Een schoen die na de zomer te koop zal zijn is de nieuwe versie van de Salomon Speedcross 4. Een probleem van de huidige Speedcross 4 is dat hij voor sommige mensen te smal is. Daar komt verandering in met de nieuwe “wide fit.” Dit model komt naast de gewone Speedcross 4, dus geen zorgen als dat je favoriete schoen is. Ik loop er zelf al een tijdje op rond en moet bekennen dat de iets ruimere voorkant me erg goed bevalt. Zeer binnenkort te koop via DutchMudMen.com.

Inov-8 G Series

Inov-8 lanceert een revolutionaire wereldprimeur op de sportschoenenmarkt na een unieke samenwerking met de Universiteit van Manchester. Ze gaan het allereerste bedrijf worden dat grafeen in hun schoenen gaat verwerken. Het eerste model komt later dit jaar. Hoe dit model gaat heten mogen we helaas nog niet vertellen.

Wanneer het wordt toegevoegd aan het rubber dat wordt gebruikt in de G-Series-schoenen van inov-8, verleent grafeen al zijn eigenschappen, inclusief de sterkte. Onze unieke samenstelling maakt deze buitenzolen 50% sterker, 50% rekbaarder en 50% beter bestand tegen slijtage. Het met grafeen versterkte rubber kan op alle oppervlakken effectiever buigen en aangrijpen, zonder dat het snel verslijt, waardoor een betrouwbare, sterke en langdurige grip wordt geboden. Dit is een revolutionair consumentenproduct dat een enorme impact zal hebben op de sportkledingmarkt. – Inov-8

Inov-8 X-Talon Ultra 260

Naast de G-Series komt Inov-8 met nog meer nieuws. De X-Talon krijgt er na de nieuwe 210 en 230 nog een nieuw model bij. De eerst nieuwe schoen is de X-Talon Ultra 260, een schoen die gebaseerd is op de X-Claw 275. Ga jij dus een Ultra Viking of andere extreme run lopen, dan zou dit wel eens je beste vriend kunnen worden. Deze schoen heeft powerflow voor extra demping, Stickygrip voor betere grip en is iets breder om je opzwellende voeten de ruimte te geven. Vanaf begin juni in Nederland als eerste verkrijgbaar via dutchmudmen.com.

Inov-8 Mudclaw 275

Van deze schoen was ik erg onder de indruk. De nieuwe Mudclaw is duurzaam, heeft zoals gewoonlijk een extreem agressieve grip en komt nu ook met stickygrip. De vernieuwde Inov-8 Mudclaw 275 krijgt X-Protec voor een nog betere bescherming en ziet hij er ook gewoon heel erg gaaf uit. De foto’s van de X-Talon Ultra 260 en Mudclaw 275 mogen we helaas nog niet laten zien, maar houdt onze Facebook-pagina in de gaten voor de precieze datum dat we ze hebben.?Ook deze schoen zal ongeveer in juni in Nederland als eerste verkrijgbaar zijn via dutchmudmen.com.

3. Bestaande toppers die niet aangepast zijn

Dan zijn er nog een aantal bestaande toppers die niet aangepast zullen worden.

VJ Sport

De schoen van de viervoudig wereldkampioen, Jonathan Albon, zal in 2018 exact hetzelfde blijven. Ook de kleur van de VJ Sport Irock 2 zal niet veranderen.

Reebok

De super populaire en goedkope obstacle run schoen van Reebok, de All Terrain Craze, krijgt andere kleurtjes maar zal verder niet wijzigen.

Inov-8

Naast alle nieuwe revoluties en modellen bij Inov-8 hebben ze ook nog tijd gezien om een aantal nieuwe kleuren voor hun bestaande modellen te bedenken. Onder andere de X-Talon 212, X-Talon 230 en Mudclaw krijgen een nieuw kleurtje.

Nog meer schoenen zien? Bekijk ons 2017 overzicht.

Kom jij je obstacle run schoenen voor mud masters, strong viking, strongmanrun, spartan race of andere mud run liever passen? Ga dan naar de winkel van Dutch Mud Men, waar meer dan 30 modellen op voorraad staan.


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top