Spartan Race kiest voor de kust

Spartan Race kiest voor de kust

De locatie van de eerste Spartan Race in Nederland is bekend gemaakt. Spartan Race kiest voor de kust.

Locatie Spartan Race Nederland

We kennen Spartan Race van hun vette locaties. Van de?WK’s in Killington en Lake Tahoe tot het EK in Andorra en het vette Trifecta-weekend in Tirol. Spartan Race heeft voor hun eerste editie in Nederland gekozen voor de kust van Noord-Holland. De start en finish zal plaatsvinden in IJmuiden aan zee. Daar hebben we jaren terug al eens een andere obstacle run gehad, maar we verwachten dat Spartan Race het een tandje zwaarder zal maken.

Strand, duinen en nationaal park

Naast het mulle zand op het strand strand en de hoogtemeters van de duinen gaat er ook gebruik gemaakt worden van Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Ook daar veel zand, begroeiing en de nodige hoogtemeters. Het hoogste punt is de Brederodeberg die 45 meter boven zeeniveau ligt. Ter vergelijking, het uitkijkpunt tijdens de Strong Viking Hills Edition iets verderop in Spaarnwoude ligt 32 meter boven zeeniveau. Ook al is Nederland vrij vlak, met een beetje goede wil krijg je dus best wat hoogtemeters voor de kiezen.

Spartan Race nederland

Inschrijven Spartan Race

Je kunt kiezen uit een Sprint (langer dan 5 kilometer) en een Super (langer dan 13 kilometer.) Binnen een aantal dagen gaan de inschrijvingen open. Blijf ons volgen op Facebook om op de hoogte te blijven.


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top