beste obstacle run 2015

Uitslag Obstacle Run Awards 2015

We trappen het jaar af met de uitslag van de Obstacle Run Awards 2015! Er is massaal gestemd en we hebben de afgelopen dagen alles onder elkaar gezet, alles opgeteld, de reviews gelezen en gerekend. Dit is de uitslag van alle zeven de categorie?n.

Beste Obstacle Run 2015

 1. Strong Viking
 2. Fisherman’s Friend Strongmanrun
 3. Breakout Run

De prijs voor de beste Obstacle Run van 2015 gaat dit jaar wederom naar Strong Viking. Zowel in de losse reviews als bij het stemmen kwamen ze heel sterk voor de dag. Vooral de vele grote en innovatieve obstakels worden gezien als pluspunt van Strong Viking. Met vier edities in Nederland trokken ze dit jaar nog meer deelnemers en zagen we evenementen van meerdere dagen. Het jaar begon heel pittig met de koude Mud Edition waar nog wel wat kritiek te horen was. Tijdens de Hills Edition met de Iron Viking bleek dat er goed geluisterd was naar de kritiek en deze editie stond als een huis. In de zomer gingen we terug naar Wijchen voor een fantastisch weekend tijdens de Water Edition?waar we kennis maakten met Storm the Castle, Fjord Drop en Weaver. Het jaar werd afgesloten met de Brother Edition die dit jaar gelukkig iets minder koud was dan in 2014.

“Voor mij blijft Strong Viking nog altijd de beste organisatie: uitdagende obstakels, mooie locaties, goede verzorging en EHBO, oog voor veiligheid en heel veel lol!”

Op de tweede plek vinden we dit jaar Fisherman’s Friend Strongmanrun. De run die bekend staat om een soort van massastart en de massa’s publiek naast de kant. Ook hier is alles top geregeld, van pendelbussen tot parkeren. De wachtrijen bij de muur waren dit jaar opgelost met een muur van wel 50 meter breed. Ook de speciale damesrun de dag vooraf is goed ontvangen, maar daarover later meer.

“Strongmanrun heeft de beste sfeer. Super enthousiast publiek langs de lijn, 21 km lang!”

Op de derde plaats staat Breakout Run. Ook hier diverse runs zoals een nachtrun, kids run en run waarbij je samen geboeid aan elkaar kon lopen. Alles was zoals gebruikelijk weer in het thema van de gevangenis en de uitbraak. Breakout Run staat vooral bekend om het grote feest en de gezelligheid om de run heen. En ook dit jaar ging het feest buiten weer tot in de diepe uren door.

“De mannen van de breakout run verdienen dit zo erg. De sfeer en gezelligheid die er is, is geweldig. ??n grote familie zo voelt het.”

Zwaarste Obstacle Run 2015

 1. Strong Viking Mud Edition
 2. STORMLOOP
 3. Hang-on Obstacle Survival Run

De extreme kou en natheid tijdens de Strong Viking Mud Edition heeft er voor gezorgd dat deze run gekozen is als zwaarste run van het jaar. Op de tweede plek STORMLOOP waar de grindbakken, duinen en wind er voor zorgden dat het een zware dag werd. De derde plaats gaat naar de Hang-on Obstacle Survival Run met de technische survival-obstakels. Natuurlijk waren er nog extreme runs zoals 24 uur Mud Masters, Iron Viking, Last Man Standing (Breakout Run) en Stormbaas (STORMLOOP), maar deze tellen we hier niet mee.

Beste Nieuwkomer 2015

 1. StrongSisterRun
 2. Buffelrun
 3. Battle of Maestricht

De organisatie van de Strongmanrun kwam dit jaar met een nieuw concept, de StrongSisterRun, exclusief voor dames. Dat dit een goede keus is geweest blijkt wel uit de reviews en de stemmen die er gedaan zijn. Komend jaar komt deze run dan ook twee keer terug op de kalender. De Brabantse Buffelrun staat op een tweede plek. De slimme combinatie met het plaatselijke dorpsfeest zorgde voor goede faciliteiten, veel publiek en een leuke zonnige dag. Op plek drie vinden we Battle of Maestricht, een nieuwe run in het diepe zuiden van het land. Een prachtige omgeving en mooie obstakels zorgen er voor dat deze nieuwkomer op plek drie staat. In 2016 kunnen we hopelijk veel nieuwkomers toevoegen aan onze kalender.

Beste Obstakels 2015

 1. Fjord Drop (Strong Viking)
 2. Climbing Water (Fisherman’s Friend Strongmanrun)
 3. Flying Ragnar (Strong Viking)

Strong Viking staat bekend om deze vele obstakels. Ook dit jaar zijn er weer een paar nieuwe obstakels toegevoegd. Tijdens de Hills Edition maakten we kennis met Flying Ragnar om vervolgens bij de Water Edition voor het eerst van de Fjord Drop af te gaan. Strongmanrun scoort erg hoog met Climbing Water, een obstakel dat ontworpen is door een deelnemer en bij iedereen bijzonder goed in de smaak viel. Wij zijn erg benieuwd wat we in 2016 allemaal aan nieuwe obstakels terug gaan zien.

Climbing water

Beste Modder 2015

 1. Strong Viking Mud Edition
 2. Fisherman’s Friend Strongmanrun
 3. Mud Masters Biddinghuizen

Dat het regenachtige weer een factor is bij dit onderdeel mag duidelijk zijn. Het?parcours van zowel de Strong Viking Mud Edition als?Mud Masters Biddinghuizen was?dagenlang natgeregend. Dat zorgde voor vele kilometers zware modder en prachtige foto’s. Na de StrongSisterRun was het parcours van de Fisherman’s Friend Strongmanrun al goed ingelopen en extra modderig. De grijze modder zagen we zelfs op Dumpert voorbij komen. Laten we in 2016 weer hopen op veel regen!

 

Beste Locatie 2015

 1. Safaripark Beekse Bergen – Tough Ten Miles
 2. Maastricht en omgeving – Battle of Maestricht
 3. Cauberg en Valkenburg – Desperados Cavemanrun

De beste locatie van 2015 is Safaripark de Beekse Bergen geworden, de locatie van Tough Ten Miles – Tough Safari. Op de tweede plek gaan we een stukje zuidelijker naar Maastricht, waar in die prachtige omgeving de Battle of Maestricht plaats vond. Het wereldberoemde Valkenburg met haar Cauberg bezetten de derde plek. De heuvels en mooie omgeving van Limburg blijken goed te scoren bij de deelnemers. Al deze runs zullen ook in 2016 weer terugkomen, dus ook dan kun je tijdens het afzien weer van de mooie omgevingen genieten.

Battle of Maestricht
Bij zowel de tweede als derde plek veel heuvels.

Beste Kids Run 2015

 1. Breakout Run
 2. Color Obstacle Run
 3. Tough Ten Miles – Farmer’s Fun

De populariteit van runs voor kinderen en de hele familie was dit jaar zeker terug te zien. De beste Kids Run van 2015 is Breakout Run geworden. Een tweede plek is er voor de Color Obstacle Run die komend jaar verder zal gaan als de Strong Viking Family Run. De derde plek is voor Tough Ten Miles – Farmer’s Fun.

Breakout Run
Winnaar van de Beste Kids Run 2015 – Breakout Run

Iedereen bedankt voor het stemmen en vergeet ook in 2016 niet je review achter te laten!

Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?