Ice Survived Obstacle Run

Review Ice Survived Obstacle Run

1 Januari 2016. Na ongeveer 4 uurtjes slaap gaat mijn wekker ‘s ochtends weer. Met nog een klein beetje een duf hoofd trek ik mijn sportkleding aan en voor ik het weet zit ik met 5 gezellige mensen in de auto naar de eerste obstakel run van 2016. Eenmaal aangekomen staat er een kleine wachtrij en terwijl de eerste beste wensen al rond gestrooid worden pikken we ons startnummer (lees: blauw bandje zonder nummer) en een sleuteltje voor de kluis op. Na wat spullen weggelegd te hebben, wat te hebben gesocialized?en groepsfoto te hebben gemaakt, met maar ongeveer 8 man (sorry anderen DMMers die er ook waren) was het dan eindelijk tijd voor de warming-up en de start.

Van start

Na een niet hele spectaculaire, maar wel goede, warming-up gingen we er met het start veld vandoor. Ik ga niet de obstakels bespreken, deze behoorde tot het standaard parcours van Flevonice. Top parcours, leuke obstakels alleen was helaas het grote combi obstakel er uit gehaald samen met een aantal water obstakels. Gelukkig voor ons bleef je niet droog en zaten er genoeg kruip obstakels in waar je lekker in het ijskoude water mocht rollebollen. Na ongeveer de eerste 6km op positie 1/2/3 gelopen te hebben kwamen we bij een lusje met een aantal waterobstakels. Een van deze obstakel is een soort cagecrawl, toen ik hier onderdoor ging kreeg ik zand in mijn ogen, hierdoor blies ik van schrik uit en toen ik in probeerde te ademen verzoop ik bijna.

Helaas zat het hek boven me vast en was er geen vrijwilliger aanwezig (deze stond eigenlijk bij geen enkel obstakel.) Half naar adem happend kroop ik het water uit en vervolgde?ik mijn weg, maar ik was bijna bij de finish van de eerste ronde. Ik had eigenlijk geen zin en lichamelijke kracht meer om nog een ronde op deze positie te blijven lopen zonder extreem veel moeite. Het moet ook leuk blijven toch? Toen ik een aantal bekenden zag ben ik onder een lintje doorgekropen en heb een stuk van het parcours opnieuw gedaan en gezellig met hun mee gelopen.

De tweede ronde was eigenlijk hetzelfde als de eerste ronde, alleen het parcours was drukker omdat er net nieuwe mensen op waren gekomen die de 7 km deden. Toen we over de finish kwamen bleek de run maar 11,65 km te zijn in plaats van 14, waarschijnlijk doordat er een stuk uit het parcours gehaald was. Na de finish was er tijd om nog gezellig in het meertje te duiken, je muts, medaille (lees: standaard, 2 euro grote, medaille van Flevonice die je bij wel meer evenementen van hun krijgt) en een kop erwtensoep te halen.

Al met al was het een leuke dag, alleen helaas is het jammer dat dit gepresenteerd word als een obstakel run. Het enige verschil met een “normale” dag op het parcours was de gezamenlijke start, de 2 ronden mogelijkheid, de medaille en de fotografen. Verder was er geen verzorging onderweg en heb ik naast een rondrijdende ehbo auto en wat crew members weinig mensen bij obstakels gezien. Leuk concept, ik kom volgend jaar zeker weer, maar ik hoop dan dat er een bekertje drinken is onderweg, dat er meer mensen langs het parcours lopen in verband?met de veiligheid en dat er een “echte” normale medaille is. De hindernissen zijn gewoon top, leuk en uitdagend. Het was een gezellige dag en een mooi begin van het jaar!

Hoe vonden jullie de Ice Survived Obstacle Run? Laat hier je review achter.

Bekijk hier de foto’s van Picture Your Sport.

Foto via Flevonice.

Reacties zijn gesloten.

Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?