Buffelrun

Buffelrun

Afgelopen weekend was de eerste Buffelrun in het Brabantse Boerdonk. Aangezien ik hemelsbreed nog geen vijf kilometer van de start opgegroeid ben, moest ik deze ?thuiswedstrijd? natuurlijk meemaken. Aangekomen in Boerdonk werd ik netjes richting de parkeerplaats gewezen waar ik voor 2,50 euro kon parkeren. Een prima prijs aangezien de run zelf ook al geen heel hoog inschrijfgeld vroeg.

Dorpsfeest Boerdonk

Wat direct opviel was dat het evenement tegelijk met een andere evenement georganiseerd was, namelijk het jaarlijkse dorpsfeest. Het grote voordeel hiervan is dat er al veel faciliteiten zoals WC?s, eten, drinken, muziek en publiek aanwezig zijn. Een slimme zet waar meer obstacle runs over na zouden kunnen denken.

Buffelrun
Een lekkere warming-up om goed warm te worden voor de start

Ik was alleen naar Boerdonk gegaan, maar zag gelukkig al direct een aantal Dutch Mud Men shirts rondlopen. Stefan stond in hetzelfde startvak als ik en we hebben de run dus gezellig samen gelopen. Overigens was er een strenge controle bij de start op startnummer zodat de startvakken allemaal even vol waren. Een fysiek startnummer kreeg je niet, met een watervaste stift werd op beide armen je nummer gezet. Een prima oplossing omdat je zo je startnummer niet kwijt kunt raken onderweg.

Buffelrun

De warming-up werd goed gedaan en zeker met het warme weer waren we na vijf minuten intensief opwarmen helemaal klaar voor de start. Die warming-up kwam goed van pas want we mochten direct twee keer het water in met trenches en een watercage. Vervolgens gingen we hardlopend verder en kwamen we behoorlijk wat obstakels tegen.

Buffelrun
Samen door de watercage

Het gaat te ver om de complete run te beschrijven, maar wat we wel zagen is dat de organisatie goed naar andere runs heeft gekeken. Veel leuke obstakels kwamen we onderweg tegen. Zo was er een glijbaan met vlak daarna een waterjump. Allemaal niet extreem hoog of zwaar, maar ruim voldoende om veel plezier aan te beleven en daar kwamen de deelnemers toch voor.

Buffelrun
Er stonden behoorlijk wat drankhekken.

Ook was er inventief gebruik gemaakt van bruikbare materialen. Zo was er een heel pad wat vol stond met schuine dranghekken. Als je mee was naar Rat Race Dirty Weekend en de monkeybars niet haalde kun je je deze zeker nog herinneren. Verder nog?een apenhang, indianenbrug, hooibalen, monkeybars (van een touwladder gemaakt), drie muurtjes, veel slootjes, de lokale brandweer die je bijna omver spoot en op het einde nog hele plakkerige modder en een behoorlijk koud ijsbad.

Buffelrun
Het ijsbad voor de finish

Conclusie

Een laag deelnamegeld, een goede afwisseling tussen hardlopen en obstakels, veel plezier en goede faciliteiten. Samen met het goede zonnige weer een ideale dag voor een obstacle run. Ik denk dat veel bezoekers van het dorpsfeest komend jaar stiekem toch gaan trainen om volgend jaar zelf aan de start te staan. De enige kleine minpuntjes waren de kleine wachtrijen bij de tassen en de monkeybars. Maar gelukkig waren we in Brabant en ging het er allemaal gemoedelijk en gezellig aan toe en had iedereen onderling toch wel veel lol. Noteer komend jaar 4 september in je agenda voor de tweede editie.

Buffelrun
Een van de vele sloten

Foto’s Buffelrun

Zelf foto’s gemaakt? Stuur ze naar info@obstakels.com

6 gedachten over “Buffelrun”

 1. Voor de eerste keer georganiseerd, en weinig te klagen. Het was goed te vinden en parkeren was goed geregeld.

  De eerste 5km was makkelijk en voor iedereen te doen. De 2de 5km was iets zwaarder en een ander parkoers dan de eerste 5km. Het was absoluut niet te druk wat ook fijn was. Verder 80% over akkers wat ik zelf niet fijn vond lopen.. Maar ik ben verwend met bosgrond denk ik. Er waren 3 drink posten wat ik erg netjes vond. Gezien de temperatuur ook geen overbodige luxe. Lekker veel water en sloten ook op de route.

  De glijbaan die was gemaakt, was van dun plastic, wat helaas na de eerste groep al beschadigd was. Dat leidde tot onveilig glijden en bij mij een blauwe bovenarm en het verlies van mijn bril. Gelukkig wel onbeschadigd terug gevonden!

  Wat mij betreft hadden de hindernissen zwaarder gemogen en een medaille bij de finish had ik erg leuk gevonden. Maar voor ?20,- meedoen, een t-shirt en een bidon bij de finish is natuurlijk spotgoedkoop.

  Al met al super voor de eerste keer en volgend jaar zeker weer. Erg goed gedaan door de organisatie en de vrijwilligers!!

 2. Leuke run voor de eerste keer georganiseerd, op het terrein zelf was alles redelijk goed aangegeven, ook een compliment voor de organisatie is dat er rekening mee werd gehouden met mensen die met het ov kwamen,hiervoor hadden ze een pendeldienstje geregeld erg top! Verder was de run leuk en uitdagend, shirt en bidon top voor de prijs al was een medaille wel leuker geweest bij de finish ?

 3. Het was mijn eerste keer aan een obstakel run. Geweldig om te doen en ontzettend goed georganiseerd…Vanuit de achterhoek tot volgend jaar

 4. Het was een goedkope run met veel deelnemers en behoorlijk wat obstakels; modder, ijsbak, glijbaan, watercage, waterjump, sloten, klimmen, muurtjes en meer.

  Sommige obstakels waren wat eenvoudig qua opzet zoals de monkeybars, maar je had wel veel plezier. Alles eromheen was goed geregeld zoals 3 waterpunten met bananen op de 10 kilometer. Door de combinatie met het dorpsfeest was er ook best wat publiek wat het extra leuk maakt.

  Zeker eentje om komend jaar weer te doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven