Brabantse Wal Mud Run

Review Brabantse Wal Mud Run

Denk je aan Koningsdag dan denk je natuurlijk ook aan de Brabantse Wal Mud Run die ook dit jaar weer in Hoogerheide werd georganiseerd.

Het terrein

Eenmaal toen het terrein van de run in zicht was werd ik door vrijwilligers naar de parkeerplaats begeleid.?Bij het betreden van het terrein moest ik meteen denken aan een groot festival.?De grote tent, de wc?s, de eet en drink tenten en natuurlijk mainstage.

Een goede opwarming is het halve werk

Toen het eenmaal tijd was om te starten ging ik het startvak in.?Voor de run begon kregen we een heerlijke opwarming verzorgd door Hangar17.?Naast de oefeningen om warm te worden moesten we ook de push-up, burpee en box jump doen die we in de run nogmaals voor onze kiezen zouden kregen.

Brabantse Wal Mud Run

Het kasteel bestormen

Onder het genot van heerlijke muziek mochten we beginnen aan de run.?Het eerste obstakel was meteen een pittige, de kasteelmuren omhoog klimmen.?Met hulp en kracht klommen we omhoog en betraden we het kasteel.?We slaagden erin om de hoge muren met en zonder blokjes heelhuids te overleven.

Van oranje naar modderbruin

Vanwege het thema Koningsdag waren er veel mensen gekleed in oranje tinten.?Na het kasteel kregen we direct mud trenches die ons veranderde in echte krijgers.?Met een bruine kleur rende we van het terrein af en begonnen we aan het echte werk.

Brabantse Wal Mud Run

De Brabantse wal

Na een stuk rennen mochten we de Brabantse wal een aantal keer opklimmen en af rennen.?Ook heb ik zeer genoten van de empire slide, een buikschuifbaan die goed nat en glibberig was.

Time to work-out

Aangekomen bij het obstakel van Hangar17 kregen we 3 zware opdrachten.?17 push-ups, 17 box jumps en de altijd ??leuke?? 17 burpee?s

Oud-Hollandse spelen

Vervolgens moesten we een stuk door het bos rennen en kwamen we uit tussen de weilanden en sloten.?We kregen een zak om onze voeten en moest een klein stukje zaklopen.?Daarna sprongen we in de sloot, zwommen een stuk, klommen er weer uit en mochten nogmaals een flink stuk door de sloot.?Een pittig stukje als je het mij vraagt, want het was behoorlijk zwaar omdat je voeten in de modder werden gezogen.?Na 50 meter kregen we verschillende obstakels waar we over heen moesten terwijl we nog steeds in de sloot rond zwommen.?Door het gebruik van vele netten konden we ons uit het water trekken en konden we weer rennen om lekker op te warmen.

De splitsing

Na een stuk over boomstammen vervolgde we onze weg voor de lus van 12km.?Hierin kwamen we de al reeds bekende obstakels tegen zoals, the walls, tire flips, strobalen, en de monkey bars.?Nadat we de lus hadden gedaan mochten we nogmaals over de boomstammen klimmen die we al eerder hadden gehad.

Op naar de finish

Na een glaasje water en een banaan konden we er weer goed tegenaan.?Nog even tijgeren en over de bandenstapel en we konden onze weg vervolgen.?We volgden een steil pad dat op- en neer ging door de bossen en maakte een aantal slaloms.?Hierna kregen we twee kort op elkaar geplaatste bandenmuren die beklommen moest worden om aan de overkant de komen.?Hier kregen we te horen dat het nog maar 2 kilometer was en iedereen pepte zichzelf op voor de eindsprint.

Buiten het terrein op een weiland hadden veel toeschouwers zich verzameld.?Ze kwamen kijken hoe wij een brancard met schatkist door de modder verplaatste over een klein parcours.?Nadat een klein groepje mensen dit obstakel had volbracht renden we verder naar het grote evenemententerrein. Onder?luid applaus van de toeschouwers begon ik aan de laatste obstakels van deze run en zeker niet de minste.

Met nog een klein beetje kracht dat ik over had beklom ik een steile muur, zwom ik door bakken water en kwam uiteindelijk weer aan bij het kasteel.?Nog even langs een net klimmen en dan moest het toch echt gebeuren.?De ringen waren het laatste grote spektakel dat op ons zat te wachten.?Ik haalde het gelukkig en rende nog even over de mud trenches, klom over de brug, lachte voor de finish foto en kwam eindelijk aan op plaats van bestemming.

Conclusie

Het terrein was prachtig ingericht, mooi thema, goede faciliteiten en veel sfeer. Er waren leuke en uitdagende obstakels zowel als op het terrein als in de run zelf. Verder was er veel?modder en sloten.?Veel deelnemers vonden dat er te weinig water/banaan punten waren.?Ook miste ik water bij de trenches, deze hadden voller mogen zijn.?De douches waren ver van het terrein af waardoor veel mensen het koud kregen.

Op naar de 2016 editie!

Zelf met korting aan een obstacle run meedoen? Bekijk dan onze kalender!


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

6 reacties op “Review Brabantse Wal Mud Run”

 1. Maarten Notenboom

  Een zeer toffe run. Samen met een maat voor de 24km gekozen. Dit hield in dat het parcours van 12km tweemaal overwonnen moest worden. Persoonlijk vonden we dat totaal geen probleem. Het was voor ons een leuke slijtage slag!

  Plus punten:
  – Opgebouwd kasteeel als start/finish zag er leuk uit
  – Vanaf de 1e km al onder de modder
  – Een gevarieerd parcours.
  – Crossfit elementen.
  – Heel veel slootjes! Ben de tel kwijt hoe vaak we erin en eruit moesten klimmen. Het was niet alleen maar wat baggeren, maar er zaten ook regelmatig obstakels in deze slootjes waaronder:
  * Kleine tunneltjes
  * Tractorbanden
  * Netten
  * Modder tot aan je knie?n, Waardoor elke stap een verrassing was hoe diep je zou zakken
  – Muurtjes waren doordat deze smal waren, in je eentje goed te trotseren.
  – Vriendelijke medewerkers
  – Vrij veel bezoekers voor alleen te kijken om te zien wat we onszelf aan doen
  – Gratis parkeren
  – Inchecken ging vlot
  – Warme douches na de race! (in een gemeentehuis/sportschool)
  – Een vriendelijke vrouw met een spuitslang bij de ingang van de douches die je schoenen deed schoonspuiten.

  Aandachtspunten:
  – Zeer kleine start groepen? We hebben 90% van het parcours alleen gelopen.
  – Richting aanduiding mag toch wat beter. Soms was het niet altijd even duidelijk waar je naar toe moest bij een obstakel. Echter mislopen was onmogelijk.
  – Maar twee en drink/eet posten. Stel het was een warme dag, dan was drie maal een post te weinig geweest.

  Al bij al hebben we volop genoten! De prijs kwaliteit-verhouding is super. Ik raad echt iedereen aan om deze run de volgende keer te lopen!

 2. Eline Kramer

  Hele leuke run, die een onderdeel was van een 3 – daags festival. Daardoor profiteren van de hele goede faciliteiten: de feesttent gaf voldoende onderdak tijdens een buitje, kluisjes, voldoende parkeerplaatsen en warme douches net buiten het terrein. Wij hebben de 12km gelopen en hebben daarbij geen herhalingen van het parcoursgehad. Verder sluit ik me aan bij het commentaar van hierboven. Wij vonden de route echter wel heel duidelijk aangegeven en hebben ons verbaasd over de orginaliteit van sommige obstakels: de smalle duikertjes, samen een draagbaar sjouwen door de Mud en de hindernissen in en om het kasteel.
  Super organisatie en daardoor een hele leuke run!

 3. Heb de 7km gedaan. Was superleuk aangekleed
  Hele goede organisatie: nooit/nauwelijks wachten, betrouwbare bagage afhandeling, kluisjes beschikbaar, warme douches, kleine startgroepen.
  veel modder, oa spectaculaire tocht door duiker onder de weg, water en banaan onderweg. We hebben genoten. Voor mezelf mag het de volgende keer nog wel wat pittiger, maar dat weet ik nu.

 4. Goed georganiseerd en een mooi parcours door de polder. Heb de 12 km gedaan. Leuke warming up en start/finish-plaats, lekker veel sloten en modder, soms ook best wel spannende obstakels, supermooie omgeving, vriendelijke mensen: helemaal top!

  Volgend jaar doe ik hem weer!!

 5. Wesley Heijnen

  een heerlijke run, niet al te moeilijk, leuke obstakels en een mooi aangekleed start/finish terrein

 6. Stefanie Viergever

  Vorig jaar kon ik net niet meedoen door een blessure en dit jaar gelukkig/eindelijk wel. Wat een super leuke loop. Fijn dat de groepen waarin je start niet te groot zijn. De hindernissen zijn goed te doen en zo niet is er een goed alternatief, denk aan de keuze tussen het net of het touw aan het begin van de route bij het viaduct. Complimenten voor de organisatie. Alles lijkt vanzelf te lopen en aan alles is gedacht. Volgend jaar zeker weer en dan ga ik voor de 12 km.

Laat een reactie achter

Scroll naar top