Eerste obstacle run

Tips voor jouw eerste obstacle run

Op de facebook pagina van Team Dutch Mud Men, heb ik gelezen dat de komende weken, heel wat mensen aan hun eerste obstacle run gaan beginnen.. Zo’n eerste run kan een hoop spanning met zich mee brengen, want wat ga ik allemaal tegenkomen op zo’n dag? Ben ik wel goed voorbereid? Welke spullen heb ik nodig? Wat voor hindernissen kom ik tegen?

Hieronder vind je een paar tips zodat je niets vergeet mee te nemen en je tijdens het evenement een stuk relaxter aan de start staat.

Welke kleding gebruik ik voor de run?

X-talon 200
De Inov-8 X-talon 200

Schoenen: Het kan gewoon op je oude vertrouwde sportschoenen, maar het liefst natuurlijk op trailrunning schoenen met veel grip. Maar ik kan me voorstellen dat je dit nog niet hebt aangeschaft voor de eerste keer. Geeft niet want na je eerste run ben je waarschijnlijk zo verslaafd dat je ze toch wel gaat kopen. Ga alleen nooit met je nieuwe schoenen meteen een evenement lopen, maar loop altijd even een klein testrondje. Mochten ze nog niet zo fijn lopen wordt je daar de rest van de run pijnlijk aan herinnerd.

Shirt: Dit is vrij simpel: een lekker strak zittend sportshirt. Liefst geen katoen. Katoen neemt veel water op en gaat lekker ?lubberen? En dat bevorderd niet dat je lekker soepel over de hindernissen kan gaan. Mocht het koud zijn kan je nog een thermoshirt aan doen. Mochten de weersvoorspelling aangeven dat het ook nog eens flink gaat waaien of regenen kan je nog een heel dun regenjasje aandoen. Niet om je te beschermen tegen het water, want nat wordt je toch wel, maar om de wind bij je natte lijf weg te houden en zo de kans op onderkoeling kleiner te maken.

Broek: Gewoon een loopbroek die lekker zit. Korte broek of running tight? Allebei hebben ze hun voor- en nadelen. Een korte broek neem minder water op maar beschermd je benen weer minder. Ik laat het meestal van de temperatuur afhangen.

Handschoenen: Die heb je niet perse nodig, sterker nog, onbedekte handen bezorgen je nog altijd het meeste gevoel. Maar mocht je toch graag een beschermend laagje om je tere vingers willen dragen, is het wel van belang dat de handschoenen strak zitten, ook als ze nat zijn. Je hebt namelijk veel grip nodig om over obstakels te klimmen. Het is dan ook geen goed idee om de monkeybar met een paar slappe handschoentjes te bedwingen. Wil je handschoenen dragen tegen de kou, dan kan je hier nog een paar nuttige tips vinden.

Eigenlijk voor alle kleding geldt: probeer het eerst een keer uit tijdens een training, zodat je zeker weet dat het lekker zit!

Hoe zit het met eten?

born-energy-super-gel-banana-flavour-40-gram

Verder is er nog een punt waar je zeker even aandacht aan moet schenken: Eten!

Om er voor te zorgen dat je modderplezier niet word vergalt door maagkrampen, kun je de volgende richtlijnen aanhouden:

Een zware maaltijd neem je maximaal 3 uur voor je start. Een wat lichtere maaltijd kan nog wel tot 2 uur voor de start. Eventueel kan je in het laatste uur nog een banaantje eten. De meeste runs hebben verzorgingsposten onderweg met drank en soms ook nog wat te eten,maar mocht je bang zijn dat je dat je tijdens je run honger krijgt, neem dan een gelletje mee. Ze zijn klein en makkelijk mee te nemen.

Checklist!

Hieronder nog een even een opsomming van dingen die, buiten de hierboven beschreven punten, handig zijn om mee te nemen:

  • De mail van de organisatie
  • Locatie van het evenement
  • Jouw inschrijvingsbewijs
  • Een afsluitbare sporttas/rugzak
  • Droge kleding (alles)
  • Droge schoenen
  • Donkere handdoek, of eentje die zwart mag worden.
  • Vuilniszak voor je natte kleding
  • Wat eten en drinken voor na de run
  • Soms moet er betaald worden voor het parkeren dus een paar losse eurotjes.

Verder hoef je alleen nog maar goede zin mee te nemen en vooral veel plezier te maken! Dan weet ik zeker dat jou eerste run een onvergetelijke ervaring wordt!


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top