Maggie kilt

Rage van de kilt

Ik ben Maggie, woon in Aarschot Belgi? en ben ongeveer een jaar lid van DMM.?Ik startte met het maken van sportkilten onder de naam van McGiesportkilts.?Er zijn verschillende gebeurtenissen die het idee gevormd hebben om sportkilts te maken. Het begon toen ik in november 2013 als toeschouwer met Eric Lemmens mee naar de Spartan Beast London ging, zag ik daar mannen meedoen in bloot bovenlijf.?Dat vond ik wel stoer; het deed me ook denken aan de reclamespot voor wiskey waarbij een hele ploeg mannen in bloot bovenlijf en met een kilt aan de haka doen.

Eric Lemmers Kilt

Kilt & vlag

De eerste run die ik meedeed, Beach Masters in mei 2014, was ook Jim Malinka aanwezig , die de run meedeed in kilt en met een vlag. Ik vond wel dat het?”iets” had. Eric had van Laurens Slaats een carnavals kilt gekregen die hij eens gedragen had met bloot bovenlijf op een run in Duitsland, zo ook op cavemanrun alwaar Laurens ook aanwezig was en meedeed in kilt.

Jim en Eric met kilt

Volgende stap

Ondertussen had ik voor Eric en mij een kilt in Amerika besteld, wel niet op maat gemaakt want die waren heel duur. Al bij al nog redelijk betaalbaar alhoewel er een meerprijs voor de riemlussen gevraagd werd. Toen ik achteraf nog een rekening kreeg om BTW en invoerrechten te betalen stond mijn besluit vast : ik ga onze kilts zelf maken! Laurens vond dat direct een schitterend idee en heeft mij hierin aangemoedigd en gesteund, alsook gezorgd dat ik badges had voor op de kilts te zetten en ook een naam bedacht: McGiesportkilts.

Mijn doel

Mijn bedoeling is om toch voor iedereen die wil een betaalbare kilt te maken die goed te onderhouden en van goede kwaliteit is om de mudruns te overleven!!?Het fijne voor mij is dat eigenlijk geen enkele kilt identiek is omdat ze allemaal op maat worden gemaakt. Ik vind het ook heel leuk om mijn creaties op de runs te zien en dan ben ik toch wel trots?op onze kiltdragers!! Met kilt heeft iedereen je gezien en ik heb van de toeschouwers en deelnemers enkel nog maar positieve reacties gekregen!

Marcel kilt

Variaties

Ik probeer zo veel mogelijk verschillende tartans zodat er voor ieder wat wils bijzit en suggesties zijn altijd welkom natuurlijk!!?Voor de koukleumen onder ons ben ik nu onlangs ook begonnen met zelf dryrobes te maken en dit in 12 verschillende kleuren. De buitenzijde is waterafstotend en de binnenkant is gevoerd met fleece/teddy. Je kan er je ook onder omkleden, wat soms wel handig is. Natuurlijk hebben we liever droog en warm weer, maar dat hebben we niet in de hand!!

Ook een kilt?

Iedereen die een kilt of dryrobe wil, kan mij altijd via een persoonlijk bericht of via mijn pagina McGie sportkilts op FB bereiken en uiteraard persoonlijk op de runs!!?Ik wens iedereen nog veel mud- en kiltplezier!!!

Groetjes,
Maggie

PS Eigenlijk is het allemaal Eric zijn schuld haha!!!

Kilt


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top