Kou

Niet in de kou laten staan #ColdGear

Niemand wil het hebben, toch heeft iedereen het wel eens….Koud! De temperaturen beginnen weer te zakken. Waar je een maand geleden nog weg kwam met je hippe zomer sportkleding, zal dit je straks de “das” omdoen. Ik heb het zelf heel snel warm, dus langzaam koud?…Toch enkele tips, gebaseerd op die paar koude ervaringen.

Vrienden van de kou

Koning winter heeft een paar oude vrinden. Stilstaan is bij mij de meest voorkomende boosdoener.?Als je eenmaal warm bent, betekent dit dat je relatief meer kan afkoelen dan normaal. Blijf daarom altijd in beweging, ook al is het knie?n heffen op de plaats.?Naast stilstaan hebben wij tijdens OCR’s vaak te maken met?water en wind, in iemands luwte lopen of om het water heen is niet echt een optie. Maar hoe blijf je?dan?warm?

Koud

Kleding

Welke kleding kan je nou het best helpen tegen de kou? Het moet licht zijn, niet veel water opnemen, lichaamstemperatuur vasthouden en winddicht. Dat zijn de eisen. Ik denk dat ze dit soort kleren wel bij veel winkels verkopen, vari?rend van sliding?broekjes tot strakke surf shirts. Zelf vind ik de ColdGear??lijn van Under Armour erg fijn voor het sporten tijdens de kou.?Als ik in de kou ga sporten gebruik ik altijd een “tight“. Vroeger vond ik dit altijd voor watjes, maar ik merk zelf dat mijn spieren veel langer warm blijven. Daarnaast heb ik het niet te warm tijdens het rennen, droogt het snel en neemt geen water op. Voor mijn bovenlichaam, het belangrijkste, gebruik ik altijd twee lagen. Op deze manier heb ik minder last van de wind. Twee maal compressie stof over elkaar heen, het lijkt alsof zo mijn lichaamstemperatuur het beste wordt behouden.

Koud

Lichamelijk tips

Deze tips heb ik gedeeltelijk geleerd?van The Iceman Wim Hof. The Iceman benadrukt de ademhaling, dit is je wapen tegen de kou, hiermee kan je namelijk contact maken met je?hart, autonome zenuwstelsel en immuunsysteem volgens Wim Hof. Punt twee is het wennen aan de kou. Dit kan makkelijk thuis door na een warme douche, een koude douche te nemen. Niet lekker, maar zo zou je wel de spieren in je aderen trainen.


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top