Mud Masters

Nieuwe obstakels Mud Masters Haarlemmermeer

Dit weekend konden jullie het parcours van de komende editie van Mud Masters online al zien. Er zaten een aantal nieuwe namen van obstakels tussen. Daar waren we uiteraard benieuwd na en we hebben even contact gezocht met Mud Masters. Uiteraard wordt niet alles vooraf bekend gemaakt, maar we kunnen al wel een aantal nieuwtjes brengen over 8 en 9 maart.

Nieuwe obstakels voor je bovenlichaam

??n van de punten die we eerder al in onze reviews aangegeven hebben en die we ook al vaker hoorden is dat het bovenlichaam niet altijd voldoende geprikkeld werd. Dat gaat deze komende Mud Masters niet meer het geval zijn. Ga dus maar oefenen met een gewichtsvest of een zandzak, want dat zul je nodig hebben begin maart. De drie varianten zijn onderverdeeld in blauw (de 6KM), rood (de 12KM) en zwart (de 18KM). Voor de oplettende lezer, dit is inderdaad net als de pistes met de wintersport. Niet iedere variant bevat alle obstakels, want je loopt het parcours slechts ??n keertje. Bij obstakel 14 op het zwarte parcours,?Load Carry, loopt je in een rondje zoals je op de plattegrond al kunt zien. We mogen al verklappen dat je hier 20 kilo mee mag nemen over een afstand van ongeveer 750 meter. Oh ja, zorg er ook voor dat je een beetje kunt touwklimmen.

Variaties per hindernis

Een andere noviteit bij Mud Masters is dat er binnen de hindernis verschillen zijn. Zo kun je als beginner de eenvoudigste variant van de MonkeyBars nemen. Doe je ze normaal gesproken met gemak? Dan kun je kiezen voor de geavanceerde variant met verschillende hellingshoeken. Naast de MonkeyBars?zul je verder ook bij onder andere de PipeRunner verschillende niveaus hebben. Een gevolg hiervan is dat de obstakels ook twee keer zo breed geworden zijn, waardoor eventuele wachttijden tot een minimum beperkt zullen worden verwachten we.

En verder?

Afwezig bij deze versie is Splash Jump, daarvoor zul je weer naar Biddingshuizen moeten later dit jaar. Hier krijg je dan wel weer?piramideberg Big Spotter’s Hill voor terug met zijn lange trap en gladde en modderige zijkanten. En volgens mij hoeven we ook niemand meer te herinneren aan de Slow Mo Mud van een jaar geleden. Met?Great Walls, PipeRunner?en?Sizzler?krijgen we ook dezelfde pittige finish als de laatste keer.

Nog geen startbewijs?

Heb je nog geen startbewijs voor Mud Masters? Je kunt ze nog krijgen via het Revalidatiefonds. Verder kun je je inschrijven voor Mud Masters Duitsland in Weeze. Anders kun je altijd wachten tot 27 en 28 september voor Mud Masters Biddinghuizen. Hadden we al verteld dat daar weer een marathon-editie is? ­čśë

Parcours Mud Masters

Start WhatsApp
1
Hallo ­čĹő
Kunnen we je helpen?