[Video] Zo traint een pro

Om mee te kunnen doen aan een obstacle run moet je fit zijn. Zowel fysiek als mentaal. De gemiddelde afstand in Nederland was afgelopen jaar 15,1 kilometer. Met een goede basisconditie kun je daar prima aan meedoen. Wil je verder en ga je voor Mud Masters Marathon of The Iron Viking, dan zul je al wat serieuzer moeten gaan trainen. En dan is er nog de overtreffende trap. In deze categorie vallen bijvoorbeeld World’s Toughest Mudder. Dit zijn runs waarbij je minstens 12 uur bezig bent en vaak stukken verder gaat dan een marathon. Wil je hier aan meedoen, dan dien je bijna een pro te zijn. Nou zijn er nog weinig professionele obstacle runners, maar een aantal zitten er dicht tegenaan. ??n van deze bijna-pro’s is Junyong Pak.

Pro

Junyong Pak

Voor wie nog nooit van Junyong Pak gehoord heeft hier een korte introductie. Pak heeft twee keer World’s Toughest Mudder gewonnen. In 2011 overwon hij bijna 100 kilometer obstakels in 24 uur. In 2011 ging hij daar nog overheen met bijna 150 kilometer obstakels. In 2012 werd hij ook nog eens tweede in the Spartan Death Race. Oh ja, hij heeft gewoon een full-time baan en traint ernaast.?Maar hoe train je daar nou voor?

Op zijn Facebook-pagina heeft hij een kort stuk geschreven over zijn voorbereiding. Daar krijg je een aardig inzicht in hoe je precies traint om zo fit aan de start te verschijnen overal. Naast fysieke training gaat hij ook in op mentale training, de juiste voeding en de juiste gear. Zo laat hij de verwarming in zijn woning uit om de temperatuur soms wel tot 6 graden Celsius te laten dalen. Op die manier kan hij trainen om mentaal al aan de kou te wennen. Om mee te mogen doen aan American Ninja Warrior moest je een motivatievideo sturen. Hieronder de motivatie van Pak, waarin je zijn training goed in beeld krijgt.

As for training equipment, I have a free membership to the outdoors. ?It is my gym of choice.

Fuego Y Agua

Pak was ook ??n van de twee finishers van Fuego Y Agua. Dat terwijl er toch 37 deelnemers gestart waren. Dit evenement wordt beschreven als een een combinatie van ultramarathon en obstacle run. De video van dit evenement wilden we je niet onthouden en kun je hieronder terugkijken.?Wil je nou zelf een keertje meedoen aan Fuego Y Agua? De organisatie komt later dit jaar met een eerste Europese editie. In Wales kun je meedoen aan?Survival Run: The Celts. We werden hier voor uitgenodigd door onze?UK-auteur Haemish. Lees voordat je je inschrijft wel even wat je te wachten staat.

Learn to climb a tree; ropes are for gyms.

Foto via Tough Mudder


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.
Scroll naar top